Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel
Trøffel er underjordiske, knollformede sopper som vokser vilt. Det finnes flere typer trøffel, men her har jeg brukt sort sommertrøffel
Rødvinsaus med rosmarin og chili
Jeg elsker rødvinssaus og aller best blir det om du lager det selv! Det er ikke så veldig vanskelig og smaken blir så god!
Pizza med ndjua, parmigiano reggiano, og guacamole
En av mine livretter er pizza. Italiensk pizza med tynn bunn og liten skorpe. Det fine med pizza er at du kan lage den akkurat slik du liker den selv.
Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat
Jeg må jo innrømme at noe av det beste jeg liker er bruschetta. Bruschetta er en nydelig italiensk rett som består av grillet brød som du smører inn hvitløk, olivenolje og salt
Tomahawk steak av mangalica-gris
På Rollis Kjøttkjeller her på Nordstrand kom jeg over et stykke kjøtt jeg aldri har spist tidligere. Det er nok ikke alle som kjenner til Mangalica, denne ærverdige svinerasen fra Ungarn.
Pesto med trøffelolje, sitron og chili
Pesto er en nydelig italiensk saus som er kjent i ulike former helt siden romertiden. Ordet kommer fra "pestare" som betyr å mose/knuse.
Bruschetta med dragebiff, hummus og smørstekt spinat og brokkolini
Ja, hva er egentlig dragebiff? Dragebiffen et fantastisk biffstykke som du finner mellom ytrefileten og ryggbeinet på oksen.
Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk
Dette er virkelig noe av det beste jeg har laget. Alle i familien kan like denne retten og vil du ha den mindre sterk kutter du bare ut chili.
Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano og tyttebærsyltetøy
Carpaccio er en nydelig rett laget med tynne skiver av rått oksekjøtt, skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950. Siden da er det blitt laget utallige varianter og her kommer en ny fra meg.
Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus
Dette er virkelig en fin sommermat. Villrekene får du kjøpt i de fleste butikker, men husk å kjøpe de rå og tin de langsomt om de er fryste.
Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn
Her kommer oppskrift på en nydelig fiskesuppe som passer perfekt som forrett! Suppen er enkel å lage, smaker utrolig godt og ser flott ut.
Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter
Om du ønsker godt kjøtt til middag året rundt anbefaler jeg lammeskanken!
Avokadokrem med sitronskall og koriander
Avokadokrem er mitt favoritt-tilbehør når det kommer til hamburger, skalldyr, pølse og taco. Den fungerer også fint som en forrett om du server den med for eksempel reker eller røkelaks.
Mozzarella med pasjonsfrukt og sommerolje fra Oliviers & co
Dette er en nydelig og enkel forrett som du lager på et par minutt! Smaken av sommer er virkelig til stede i denne retten og kombinasjonen av smaker er fortreffelig.
Marinert sjampinjong med aspargesbønner, ingefær og chili
Noen tilbehør er bedre enn andre og dette er en av de. En spicy og frisk grønnsaksrett som passer som tapas, til biff eller laks.
Tørrfisk med søtpotetpuré, stekte erter og bacon
Jeg har oppdaget tørrfisk og det skulle jeg gjort for mange år siden. Tørrfisk er usaltet fisk som blir naturlig tørket av sol og vind på hjell og for det meste bruker man torsk.
Ceviche av laks med ananassalsa
Dette er en supergod forrett som er lett å lage til mange. Ceviche er rett og slett fisk marinert i lime og fantastisk godt.
Gratinert brandade med pinnekjøtt, Parmigiano Reggiano og trøffelolje
Dette synes jeg er den beste retten du kan lage med restene fra pinnekjøttet. En fantastisk god rett.