0
Hopp til innhold
Mat Fra Kua
Se alle oppskrifter
Matopplevelser
Om
Mat Fra Kua
Se alle oppskrifter
Matopplevelser
Om
Se alle oppskrifter
Matopplevelser
Om
Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel
Italiensk, Fransk, Lunsj, Sommermat, Middag, Glutenfri, Laktosefri Kristian Andaur 16.06.2022 Italiensk, Fransk, Lunsj, Sommermat, Middag, Glutenfri, Laktosefri Kristian Andaur 16.06.2022

Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel

Trøffel er underjordiske, knollformede sopper som vokser vilt. Det finnes flere typer trøffel, men her har jeg brukt sort sommertrøffel

Les mer
Rødvinsaus med rosmarin og chili
Fransk, Saus, Tilbehør, Glutenfri, Vintermat Kristian Andaur 15.06.2022 Fransk, Saus, Tilbehør, Glutenfri, Vintermat Kristian Andaur 15.06.2022

Rødvinsaus med rosmarin og chili

Jeg elsker rødvinssaus og aller best blir det om du lager det selv! Det er ikke så veldig vanskelig og smaken blir så god!

Les mer
Pizza med ndjua, parmigiano reggiano,  og guacamole
Pizza, Italiensk, Middag, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 15.06.2022 Pizza, Italiensk, Middag, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 15.06.2022

Pizza med ndjua, parmigiano reggiano, og guacamole

En av mine livretter er pizza. Italiensk pizza med tynn bunn og liten skorpe. Det fine med pizza er at du kan lage den akkurat slik du liker den selv.

Les mer
Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat
Italiensk, Bruschetta, Vegetar, Sommermat, Lunsj, Ost Kristian Andaur 15.06.2022 Italiensk, Bruschetta, Vegetar, Sommermat, Lunsj, Ost Kristian Andaur 15.06.2022

Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat

Jeg må jo innrømme at noe av det beste jeg liker er bruschetta. Bruschetta er en nydelig italiensk rett som består av grillet brød som du smører inn hvitløk, olivenolje og salt

Les mer
Tomahawk steak av mangalica-gris
Svin, Middag, Vintermat, Fransk Kristian Andaur 15.06.2022 Svin, Middag, Vintermat, Fransk Kristian Andaur 15.06.2022

Tomahawk steak av mangalica-gris

På Rollis Kjøttkjeller her på Nordstrand kom jeg over et stykke kjøtt jeg aldri har spist tidligere. Det er nok ikke alle som kjenner til Mangalica, denne ærverdige svinerasen fra Ungarn.

Les mer
Pesto med trøffelolje, sitron og chili
Sommermat, Italiensk, Vegetar, Glutenfri, Dressing/dipp, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 14.06.2022 Sommermat, Italiensk, Vegetar, Glutenfri, Dressing/dipp, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 14.06.2022

Pesto med trøffelolje, sitron og chili

Pesto er en nydelig italiensk saus som er kjent i ulike former helt siden romertiden. Ordet kommer fra "pestare" som betyr å mose/knuse.

Les mer
Bruschetta med dragebiff, hummus og smørstekt spinat og brokkolini
Lunsj, Middag, Oksekjøtt, Bruschetta, Italiensk Kristian Andaur 10.06.2022 Lunsj, Middag, Oksekjøtt, Bruschetta, Italiensk Kristian Andaur 10.06.2022

Bruschetta med dragebiff, hummus og smørstekt spinat og brokkolini

Ja, hva er egentlig dragebiff? Dragebiffen et fantastisk biffstykke som du finner mellom ytrefileten og ryggbeinet på oksen.

Les mer
Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk
Asiatisk, Oksekjøtt, Middag, Laktosefri, Vintermat Kristian Andaur 10.06.2022 Asiatisk, Oksekjøtt, Middag, Laktosefri, Vintermat Kristian Andaur 10.06.2022

Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk

Dette er virkelig noe av det beste jeg har laget. Alle i familien kan like denne retten og vil du ha den mindre sterk kutter du bare ut chili.

Les mer
Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano</a> og tyttebærsyltetøy
Italiensk, Forrett, Laktosefri, Sommermat, Skandinavisk, Lunsj, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 10.06.2022 Italiensk, Forrett, Laktosefri, Sommermat, Skandinavisk, Lunsj, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 10.06.2022

Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano og tyttebærsyltetøy

Carpaccio er en nydelig rett laget med tynne skiver av rått oksekjøtt, skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950. Siden da er det blitt laget utallige varianter og her kommer en ny fra meg.

Les mer
Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus
Sommermat, Asiatisk, Sjømat, Middag, Glutenfri Kristian Andaur 09.06.2022 Sommermat, Asiatisk, Sjømat, Middag, Glutenfri Kristian Andaur 09.06.2022

Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus

Dette er virkelig en fin sommermat. Villrekene får du kjøpt i de fleste butikker, men husk å kjøpe de rå og tin de langsomt om de er fryste.

Les mer
Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn
Sjømat, Forrett, Suppe, Skandinavisk, Lunsj Kristian Andaur 09.06.2022 Sjømat, Forrett, Suppe, Skandinavisk, Lunsj Kristian Andaur 09.06.2022

Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn

Her kommer oppskrift på en nydelig fiskesuppe som passer perfekt som forrett! Suppen er enkel å lage, smaker utrolig godt og ser flott ut.

Les mer
Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter
Middag, Vintermat, Lam, Fransk Kristian Andaur 09.06.2022 Middag, Vintermat, Lam, Fransk Kristian Andaur 09.06.2022

Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter

Om du ønsker godt kjøtt til middag året rundt anbefaler jeg lammeskanken!

Les mer
Avokadokrem med sitronskall og koriander
Dressing/dipp, Tilbehør, Vegetar, Glutenfri, Sør-Amerika Kristian Andaur 09.06.2022 Dressing/dipp, Tilbehør, Vegetar, Glutenfri, Sør-Amerika Kristian Andaur 09.06.2022

Avokadokrem med sitronskall og koriander

Avokadokrem er mitt favoritt-tilbehør når det kommer til hamburger, skalldyr, pølse og taco. Den fungerer også fint som en forrett om du server den med for eksempel reker eller røkelaks.

Les mer
Marengskake med limekrem og kaffe, banan, kiwi og bær
Glutenfri, Sommermat, Kake og dessert Kristian Andaur 09.06.2022 Glutenfri, Sommermat, Kake og dessert Kristian Andaur 09.06.2022

Marengskake med limekrem og kaffe, banan, kiwi og bær

Les mer
Mozzarella med pasjonsfrukt og sommerolje fra Oliviers &amp; co
Italiensk, Sommermat, Forrett, Lunsj, Glutenfri, Ost, Vegetar, Julemat Kristian Andaur 09.06.2022 Italiensk, Sommermat, Forrett, Lunsj, Glutenfri, Ost, Vegetar, Julemat Kristian Andaur 09.06.2022

Mozzarella med pasjonsfrukt og sommerolje fra Oliviers & co

Dette er en nydelig og enkel forrett som du lager på et par minutt! Smaken av sommer er virkelig til stede i denne retten og kombinasjonen av smaker er fortreffelig.

Les mer
Bruschetta med mozzarella, parmaskinke og guacamole
Bruschetta, Sommermat, Italiensk, Forrett, Lunsj, Ost Kristian Andaur 08.06.2022 Bruschetta, Sommermat, Italiensk, Forrett, Lunsj, Ost Kristian Andaur 08.06.2022

Bruschetta med mozzarella, parmaskinke og guacamole

Les mer
Marinert sjampinjong med aspargesbønner, ingefær og chili
Asiatisk, Tilbehør, Vegetar, Laktosefri Kristian Andaur 08.06.2022 Asiatisk, Tilbehør, Vegetar, Laktosefri Kristian Andaur 08.06.2022

Marinert sjampinjong med aspargesbønner, ingefær og chili

Noen tilbehør er bedre enn andre og dette er en av de. En spicy og frisk grønnsaksrett som passer som tapas, til biff eller laks.

Les mer
Tørrfisk med søtpotetpuré, stekte erter og bacon
Sjømat, Skandinavisk, Glutenfri, Middag Kristian Andaur 08.06.2022 Sjømat, Skandinavisk, Glutenfri, Middag Kristian Andaur 08.06.2022

Tørrfisk med søtpotetpuré, stekte erter og bacon

Jeg har oppdaget tørrfisk og det skulle jeg gjort for mange år siden. Tørrfisk er usaltet fisk som blir naturlig tørket av sol og vind på hjell og for det meste bruker man torsk.

Les mer
Ceviche av laks med ananassalsa
Glutenfri, Laktosefri, Sommermat, Forrett, Sjømat, Sør-Amerika, Lunsj, Julemat Kristian Andaur 07.06.2022 Glutenfri, Laktosefri, Sommermat, Forrett, Sjømat, Sør-Amerika, Lunsj, Julemat Kristian Andaur 07.06.2022

Ceviche av laks med ananassalsa

Dette er en supergod forrett som er lett å lage til mange. Ceviche er rett og slett fisk marinert i lime og fantastisk godt.

Les mer
Gratinert brandade med pinnekjøtt, Parmigiano Reggiano og trøffelolje
Vintermat, Lam, Skandinavisk, Julemat, Glutenfri, Middag, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 07.06.2022 Vintermat, Lam, Skandinavisk, Julemat, Glutenfri, Middag, Parmigiano Reggiano Kristian Andaur 07.06.2022

Gratinert brandade med pinnekjøtt, Parmigiano Reggiano og trøffelolje

Dette synes jeg er den beste retten du kan lage med restene fra pinnekjøttet. En fantastisk god rett.

Les mer
Nyere innlegg
Eldre innlegg

FÅ MED DEG DE SISTE OPPSKRIFTENE

Tusen takk for du ønsker mail fra meg!

Jeg håper du kan ha glede av maten jeg lager! Prøv selv, lek og eksperimenter!

God mat gjør livet bedre:)

Vel bekomme!
Kristian Ulyses Andaur

Kontakt
kristian@matfrakua.no

Samarbeid