Rød curry med spinat og king oscar tunfisk!
Dette er slik mat jeg liker på høsten. En sterk curry med gode smaker som er utrolig enkel å lage.
Gratinert bruschetta med sardiner fra king oscar og tomatsalat
Dette er en av de beste bruschettaene jeg har laget! I tillegg til å være god får du også i deg mye omega 3, vitamin D og kalsium.
Brokkolistilk med lun chevre og rødløkskompott med granateple
Denne dagen hadde jeg lite i kjøleskapet og måtte finne på noe helt nytt. Men jeg hadde chevre, rødløk, en brokkolistilk og et granateple. Det ble til denne herlige forretten her!
Sennepsmarinert røkt svinekam med tomatsaus
En av mine store favoritter er røkt svinekam. Dette er et nydelig og smakfullt stykke kjøtt som er meget lett å tilberede.
Bolinhos med friske urter og king oscar sardiner
Bolinhos er en slags krokett som har opphav i Portugal, ofte laget med klippfisk. Her har jeg laget en variant med sardiner og den ble utrolig god!
Pimientos de padrón med Parmigiano Reggiano, pinjekjerner og lime
Dette er matsnacks på sitt beste! Pimientos de Padrón er små, grønne paprika fra Galicia i Spania som fungerer utmerket som tapas eller tilbehør til det meste.
Reinsdyrcarpaccio med epler, gressløk og Parmigiano Reggiano
Reinsdyrkjøtt er en av de beste norske råvarene vi har i landet: Og heldigvis blir det lettere og lettere å få tak.
Pasta Arrabiata med lime og friske urter
Pasta Arrabiata er klassisk italiensk hverdagsmat på sitt beste. Maten er så lett å lage og resultatet blir alltid bra.
Eggerøre med ndjua, trøffelolje og Parmigiano Reggiano
For meg finnes det knapt en bedre start på helgen enn en god frokost med eggerøre og nybakt brød.
Fløtesaus med parmigiano reggiano, sennep og frisk timian
Hvis jeg må velge én saus å anbefale av alle sauser jeg har laget så er det denne. En smakfull og nydelig saus som passer perfekt til kylling, svin og biff.
Økologiske kyllinglår i tomat- og rødvinssaus med ovnsbakte poteter
Her kommer en oppskrift på kyllinglår som er magisk god!
CHANA MASALA MED KOKOSMELK, ITALIENSKE URTER OG RIS
Indisk vegetarmat er noe av det beste du kan lage. Og lukten… når huset fylles opp av krydder, hvitløk, ingefær og chili skjønner du at god mat skal serveres.
RAMEN MED THAILANDSKE KJØTTBOLLER, PAK CHOY OG ØSTERSSOPP
Av alle retter i verden er Ramen noe av det beste jeg vet og denne varianten ble meget god
SUPERGOD RISOTTO MED TØRKET STEINSOPP
Risotto er en klassisk rett fra Italia som består av risottoris, kraft, hvitvin, smør og revet parmesan.
Strandtur med marinert kyllingbryst og fløtesaus
Å lage mat ute er noe jeg alltid har likt å gjøre! Her har jeg laget kylling som jeg serverte på stranden med fløtesaus og grillet brød.
Bruschetta med pastrami, sennepssaus og marinerte tomater
Dette er sommermat slik jeg liker det, enkelt og utrolig godt! Pastrami er pålegg av oksekjøtt som er saltet, krydret og lettrøkt.
Pasta Alfredo med sitron og basilikum
Pasta Alfredo er en fantastisk god og klassisk pastarett. Sausen er basert på krem og deilig Parmigiano Reggiano.
Burrata med granateple og Venta del Baron
Har du lyst til å smake på en av verdens beste extra virgin olivenoljer? Da må du prøve Venta del Baron.
Empanadas med nydelig kjøttfyll
Oppskriften her kommer fra min mor og er noe vi har spist gjennom hele livet og jeg elsker det! Jeg forbinder empanadas med Sør-Amerika, men den kan ha sitt opphav i det arabiske kjøkkenet fra rettene fatayer og moajanat.
Bønnesuppe med Basilikum og Parmigiano reggiano
Enkel og rask mat er ofte det beste! Her har jeg laget en bønnesuppe som omtrent lager seg selv.